Leerlingen tweetalig vwo ontdekken India

do 17.09.15

Negen leerlingen van tweetalig vwo-bovenbouw en twee docenten zijn in India. Zaterdagmiddag vertrokken zij en na een tussenlanding in Parijs werden ze zondagochtend hartelijk verwelkomd op Airport Mumbai. Tijdens dit 10-daags verblijf doet het Nederlands gezelschap heel veel nieuwe indrukken op van dit bijzondere land.

In juni waren de Indiërs in Nederland en verwonderden zij zich over de ruimte. Dat is in het volle India wel even anders. Onze leerlingen ontsnapten graag even aan deze drukte in een tropische omgeving.  

Op het programma staat verder een bezoek aan de Singhania School, een openlucht ‘event’ Chokhi Dhaani en een bezoek aan een typisch Indiase stad Thane (straten vol mensen, marktjes en eettentjes in overvloed). En dat is helemaal het geval tijdens het Ganesha Festival. Het hoogtepunt van het jaar voor de hindoestanen dat veertien dagen duurt. De leerlingen en docenten maken de festiviteiten mee ter ere van Ganesha, de olifanthoofdige zoon van Shiva en Parvati, god van de wijsheid, welvaart en geluk. Ongetwijfeld een ‘happening’ die zij nooit meer zullen vergeten!  

ROQUIN