Uitwisseling derdeklassers in Cerignola

vr 11.03.16

Een berg aan nieuwe ervaringen rijker.

We zijn op vrijdag 4 maart met 30 leerlingen en 3 begeleiders naar Cerignola, Italië gevlogen. Een spannende ervaring voor zowel ouders als leerlingen. Eenmaal aangekomen stonden de Italianen al op ons te wachten. De eerste nacht bij een vreemde familie was wel even een spannend moment.

Wat volgde was een berg aan verhalen over de dingen die de leerlingen meemaakten. Zo bleek Google Translate een heel prettige uitvinding te zijn, het Italiaanse ontbijt karig, de lunch overvloedig: menig leerling kreeg voor 1 dag mee wat ze normaal gesproken in 2 dagen zouden eten. Gordels en oversteekregels kent men niet, het uitgaan met de Italianen ‘s avonds bleek te bestaan uit iedere avond rondhangen op de straten en praten met elkaar, Italianen bellen heel veel, worden iedere morgen met de auto gebracht en nog veel meer.

De week bestond uit een bezoek aan de steden Napels, Matera, Bari en Trani. De leerlingen hebben kennisgemaakt met Cerignola, de school en ze hebben een voetbalwedstrijd Nederland-Italië gehouden. Het weer was overwegend bewolkt, maar slechts twee keer hebben we een kort moment regen gehad. Al met al een heel mooie ervaring. Laat de Italianen maar komen!

ROQUIN