Uitwisseling: Italianen in Nederland

wo 15.03.17

Op tournee door Nederland met de Italianen.

Na de carnavalsvakantie was het zover, ‘onze Italianen’ kwamen naar Nederland.
Best een beetje zenuwachtig waren de leerlingen, want: ‘Zullen we ze wel herkennen?” “En vind ik mijn uitwisselingspartner wel leuk?” Gelukkig ging dit heel goed en liep het heel soepel.

Bonte avond
De hele week zat volgepland met allemaal leuke activiteiten en uitstapjes. We begonnen de week op school met een rondleiding en het volgen van wat lessen. Een rustig begin waarin iedereen elkaar goed kon leren kennen. Op vrijdagavond sloten we af met een etentje op school met alle gezinnen. Deze avond hebben zowel de Italianen als de Nederlanders op het podium gestaan en hebben we met z’n allen de polonaise gedaan. Supergezellig!

Uitstapjes
De rest van de dagen gingen we vooral op pad buiten Stevensbeek. We zagen de grotten in Maastricht, de grachten in Amsterdam en hebben beachvolleybal gespeeld in Nijmegen.
Gelukkig was er ook wat vrije tijd om te shoppen en te eten.
En toen was het ineens alweer tijd om ze uit te zwaaien. Na een superleuke, drukke week vertrokken de Italianen weer naar Novara.
Helemaal niet erg dat we in mei nog daarnaartoe mogen ;). Nu eerst maar even bijkomen van dit eerste deel van het avontuur!

ROQUIN