Anglia certificaat voor vierdejaars tweetalig vmbo-leerlingen Metameer jenaplan Boxmeer

vr 11.01.19

Op donderdag 10 januari kregen de 66 vierdejaars vmbo tto-leerlingen de uitslag van hun Anglia examen: ze zijn allemaal geslaagd, gefeliciteerd! Met hun Anglia certificaat op zak vinden ze straks makkelijk hun plek op een ROC of hogeschool waar buitenlandse studenten rondlopen en steeds meer vakliteratuur Engelstalig is.

Tweetalig vmbo
Op Metameer jenaplan Boxmeer kunnen naast havo- en vwo-leerlingen ook vmbo-leerlingen kiezen voor tweetalig onderwijs. Emma, Dirk, Noah, Tijmen en Connor kozen hier allemaal heel bewust voor. Alle vijf waren ze al op de basisschool veel bezig met de Engelse taal. Noah, Dirk en Tijmen doordat ze online al veel Engels spraken met andere jongeren wereldwijd, Emma door het kijken van series en films en Connor doordat hij met zijn ouders vrijwilligerswerk deed in Oeganda. Emma vertelt: “naast dat je op een hoog niveau Engels leert, krijg je als tto-leerling ook de kans om vaker naar het buitenland te gaan en bijvoorbeeld een PenPal (penvrienden) project te doen met Amerikaanse leerlingen”. Connor en Dirk vertellen: “je krijgt ook meer zelfvertrouwen door de extra uitdaging die je krijgt en doordat je elk jaar je portfolio in het Engels moet presenteren voor een grote groep. Als dat lukt is dat toch wel een opsteker”. "Ik kon ook nog extra lessen volgen om mijn Engelse uitspraak nog beter te krijgen", vertelt Connor. 

Stage
Noah kreeg mede dankzij zijn Engelse taalkennis onlangs de kans om zijn praktijkstage te lopen bij een internationaal bedrijf in de regio waar Engels de voertaal is. Ook na het vmbo wil het vijftal hun verworven taalkennis zeker blijven gebruiken. Tijmen wil bijvoorbeeld Engels docent worden, Dirk wil de IT in en Connor wil naar de toneelschool in Engeland. 

Laatste nieuws

ROQUIN