Engelandreis brugklas tto hv

vr 01.07.16

Forever friends

Ze keken er al een heel jaar naar uit. Op zaterdag 18 juni was het dan zover, de reis naar Engeland voor de brugklassers tweetalig havo/vwo van jenaplan. En wat hebben de leerlingen genoten!

Helaas begon de reis met een kleine tegenslag. De boot waarmee de groep de overtocht zou maken, hadden ze gemist. Hierdoor bleef er minder vrije tijd over in Londen. Maar dat mocht de pret niet drukken in ieder geval niet voor Max en Thymen. Het was voor beiden hun eerste keer in Engeland en ze vonden het er heel mooi. Vooral het reizen met de ondergrondse metro was speciaal.

De groep overnachtte in tenten in het grootste nationale park van Engeland. Telefoons moesten worden ingeleverd. De eerste dag had het geregend, dus stonden ze wel met de voeten in de modder. Ach, ook dat was niet zo erg, want het kamp was fantastisch, het saamhorigheidsgevoel was erg groot. Samen met de Engelsen hebben onze leerlingen zoveel speciale dingen gedaan. Wat dacht je van vuur maken, een konijn villen, vallen maken en dan kunnen EHBO-vaardigheden ook goed van pas komen. Thymen  en Max: “Het contact maken ging heel goed. De Engelsen waren heel open. Ze waren ook heel benieuwd hoe wij dingen op school deden. We voelden ons bij hen thuis. Het was geen probleem als je een woordje verkeerd zei. Het voelde alsof we al jaren met ze in de klas zaten.”

ROQUIN