Méérweek 3 brugklassen

ma 15.04.19

Verschillende projecten, activiteiten en enkele toetsen stonden op het programma in de derde méérweek van jn1.

Bijzondere mensen
Jn1a heeft in de méérweek het project bijzondere mensen afgesloten. De leerlingen kozen een persoon die in hun ogen bijzonder is. Ze lieten aan de klas een filmpje zien van deze persoon en zochten achtergrondinformatie op. Ook moesten ze vertellen waarom die persoon bijzonder is en welke eigenschappen hij of zij bezit. Tot slot maakten de leerlingen daarvan een poster met één eigenschap, plaatjes en een quote.

Voorstelling Phileas Fogg
Op dinsdag en woensdag was Phileas Fogg Theatre Company op school om de eerstejaars tto-klassen in Boxmeer een workshop te geven. Binnen korte tijd werd een voorstelling voorbereid, die de klassen aansluitend aan familie lieten zien. Het waren weer erg leuke avonden. De leerlingen hebben allemaal een rol gehad, enthousiast mee gedaan en... alles helemaal in het Engels!

Voorstellingen kunstvak
Klas 1c en 1d stonden afgelopen méérweek in de Weijer met een zelfgemaakte voorstelling. De klassen hebben het script, de toneelstukken, het licht en geluid zelf mogen bedenken. De voorstelling van klas 1c ging over een fietstocht naar school waar onderweg veel gebeurde en klas 1d had een stuk bedacht over een hotel waar van alles misging. Beide klassen hebben tijdens de lessen op school veel enthousiasme en doorzettingsvermogen getoond, waardoor de avond goed doorliep en geslaagd was.

Eio workshops - tto-klassen
Op vrijdag 29 maart was de workshopmiddag voor de tto-klassen. Bij European International Orientation maken de tto-leerlingen kennis met de wereld om hen heen, de wereld die ons allen kan inspireren. Inspireren in het maken van keuzes, het vormen van een mening, van het groeien als mens. Leerlingen moesten van tevoren hun keuze voor de workshops motiveren en goed formuleren. Hoe beter geformuleerd des te groter de kans dat ze deze workshop ook daadwerkelijk konden volgen. Er waren sprekers vanuit Unicef, Warchild, de Kindertelefoon, Centrum voor Jeugd en Gezin, Fairtrade, vanuit religies en iemand uit het asielzoekerscentrum. We kunnen terugkijken op een middag met een mooi aanbod en leerlingen die geraakt zijn door een spreker. Maar ook sprekers die aangaven zich welkom te hebben gevoeld, zich verbonden voelden met de leerlingen en verrast waren door de vragen.

Laatste nieuws

ROQUIN