Méérweek 3 jn2

ma 15.04.19

In de derde méérweek van jn2 stond het thema vrijheid centraal. Aan dit project werken de vakken geschiedenis, Nederlands en kunst & cultuur mee. Leerlingen bezochten het Oorlogsmuseum, kregen een gastles van een vluchteling en zetten een persoonlijk verhaal om in een kunstwerk.

Bezoek Oorlogsmuseum
De tweedejaars bezochten als afsluiting van het project vrijheid het Oorlogsmuseum in Overloon. De leerlingen onderzochten aan de hand van een speurtocht een deel van het museum. Vervolgens hebben ze in de tentoonstellingshal een inlevingsopdracht gedaan. De leerlingen verplaatsten zich in verschillende bestaande en fictieve personen van de Tweede Wereldoorlog. Ze probeerden aan de hand van vragen dilemma's op te lossen. Wat zou deze persoon hebben gedaan in deze situatie of hoe zou ik in deze situatie hebben gereageerd? Tot slot vertelde een veteraan over zijn ervaringen met oorlog, vrijheid en alles wat daarbij komt kijken.

CKV-dag
Op donderdag 28 maart sloten alle tweedejaarsleerlingen het project over vrijheid af met een CKV-dag. Ze zijn de dag gestart met een mentorles waarin het lot van kinderen in oorlogsgebieden centraal stond. Uitgaand van oorlogsverhalen uit de regio hebben leerlingen vervolgens het thema vrijheid in een kunstwerk verwerkt. De leerlingen zijn creatief geweest en hebben samengewerkt in een van de workshops: illustratie, rap, tattoo art, danstheater, glas-in-lood, 3D-collage, muziek, toneel, angel wings en animatie. Uiteindelijk hebben de podiumworkshops hun eindproduct aan een andere workshopgroep gepresenteerd. De beeldende workshops richtten een expositie in de school in.

Echte gesprekken
De tweedeklassers hebben zich ook even verplaatst in een vluchteling. Wat heeft zo iemand meegemaakt? Hoe is het leven in een azc? De Congolese Marech en Syrische Abdallah deden hun verhaal. Er ontstonden mooie gesprekken tussen de leerlingen en de vluchteling in een fijne sfeer.

Laatste nieuws

ROQUIN