Méérweek 3 jn3

ma 15.04.19

In de derde méérweek stonden er verschillende activiteiten op het programma. Naast een aantal toetsen hadden leerlingen een practicum biologie, waar ze zeer precies en geconcentreerd aan gewerkt hebben. Ze onderzochten uien onder een microscoop. En dat was op de hele tweede verdieping te ruiken. Op vrijdag is de expositie in het oorlogsmuseum ingericht. Wat een prachtige resultaten. Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen. Het hoogtepunt van de week was de vierde battle van dit jaar. Na de escaperoom, de pubquiz en de sportbattle was het nu tijd voor de 'creative battle'. De leerlingen gooiden hun zelf ontworpen/gevouwen vliegtuig van de grote rode trap en de leerling die het verste gooide, mocht als eerste een zak afval uitkiezen. Ja, het klopt wat er staat. Een zak afval. Met dit gewonnen afval moest de klas voertuigen maken die een vakjury beoordeelde. Voor de derde keer dit jaar won jn3tc de battle. Gefeliciteerd!

Geld moet rollen - gastlessen Rabobank
De Rabobank heeft aan alle derdeklassers een les gegeven over geld en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Daarnaast deelden twee jongeren uit de schuldsanering hun ervaring met de leerlingen. Deze gesprekken moeten leerlingen aanzetten tot nadenken en ervoor zorgen dat leerlingen zelf geen geldproblemen (bijv. schulden) krijgen en dat ze beter weten wat te doen als dit wel gebeurt.

Diner voor ouders - D&P jn3f en jn3g
In de méérweek waren de ouders van jn3f en jn3g te gast in het restaurant van Dienstverlening & Producten. Deze leerlingen hebben in de weken hiervoor in het thema hotel gewerkt en daarin allerlei opdrachten uitgevoerd die hierin passen. Zo ook een driegangenmenu samenstellen en koken. Daarvoor maken leerlingen ook een kostenberekening en taakverdeling. Na het oefenkoken stelden leerlingen het menu samen. Op de avond zelf richtten de leerlingen het restaurant sfeervol in met prachtig gedekte tafels, een zacht muziekje op de achtergrond en een knapperend haardvuurtje op het grote tv-scherm. De ouders hebben hun zoon of dochter aan het werk gezien in een heel andere setting dan thuis en zij hebben daarbij genoten van een heerlijke maaltijd. Bij de presentatie hebben onze leerlingen dan ook een welverdiend applaus van hun ouders in ontvangst genomen. Onze leerlingen hebben laten zien dat hard werken ook leuk kan zijn, zo leuk zelfs dat er leerlingen bij zijn die de recepten thuis nogmaals voor de ouders gaan koken.

Expositie 3hv in het Oorlogsmuseum
Onze derdejaarsleerlingen havo/vwo exposeren de komende vijf weken in het Oorlogsmuseum in Overloon. In het kader van het project Monument hebben zij bij geschiedenis de koude oorlog behandeld. Bij Engels hebben ze brieven en dagboekfragmenten geschreven naar aanleiding van de boeken "Holes" en "Between shades of grey". Bij kunstvak heeft 3A papierkunst gemaakt, 3B heeft muziekstukken gecomponeerd en 3tc heeft voor zelfgekozen maatschappelijke doelen monumenten gemaakt. Bijna al deze creaties zijn te bewonderen in het Oorlogsmuseum.

Laatste nieuws

ROQUIN