Schoolband wint publieksprijs Freedom ’S Cool Festival

ma 25.03.19

Op zondag 24 maart organiseerde het 4 en 5 mei comité Nijmegen in samenwerking met Doornroosje alweer de 5e editie van het Freedom 'S Cool Festival. Aan het Freedom 'S Cool Festival deden dit jaar een record aantal van acht scholen uit het voortgezet onderwijs in en om Nijmegen mee. Onze schoolband beet het spits af en mocht na afloop van het festival de publieksprijs in ontvangst nemen van burgemeester Bruls! Onze schoolband won de publieksprijs met het nummer 'Dream to be Free'. Brugklassers Lise en Lucia hebben de gehele tekst voor het nummer zelf geschreven.

Eigen compositie
Alle deelnemers aan het festival deden mee met eigen composities en teksten die in het teken staan van het thema 'vrijheid'. Naast de publieksprijs gaf ook de jury een prijs weg. Deze ging naar het Kandinsky College in Nijmegen. Zowel de schoolband van Metameer als die van het Kandinsky College mogen op 5 mei aanstaande het Bevrijdingsfestival in het Hunnerpark in Nijmegen openen.

Groepsvorming
Rolf Hupkes, muziekdocent, is super trots. "De leerlingen zijn enorm gegroeid in de twee maanden dat we ons op dit festival hebben voorbereid. De band is gegroeid naar inmiddels elf leden. Daarbij zitten veel brugklasleerlingen waarvan sommigen tot twee maanden terug nog nooit een basgitaar hadden vastgehad. Ook onze toetsenist is er nog maar pas bij. Het is mooi om te zien hoe de vier bovenbouwleerlingen met meer ervaring de jongere leerlingen hebben geholpen. Geweldig hoe een jonge band in korte tijd een eigen nummer instudeert, veel tijd vrij maakt om te repeteren, verantwoordelijkheid neemt en als kers op de taart laaiend enthousiast deze prijs in ontvangst neemt!"

Laatste nieuws

ROQUIN