Uitwisseling in de sneeuw

ma 14.12.15

Waar is het al winter?

Uitwisseling in de sneeuw

Van 25 november tot 2 december waren tto-leerlingen en docenten van Metameer jenaplan op uitwisseling in Annaberg-Buchholz (Duitsland). Dat klinkt dichtbij, maar ze zaten op slechts 10 kilometer afstand van de Tsjechische grens. De reis werd met de trein afgelegd. Twaalf uur in de trein, vijf keer overstappen, maar dit verliep allemaal zeer soepel.

In Annaberg-Bucholz stonden de leerlingen hun gasten uit Nederland op te wachten en iedereen vertrok vol goede moed naar de gastgezinnen. Het werd een week vol avontuur. Onbekend ontbijt, avondeten dat anders smaakt en een bed wat toch niet hetzelfde is als het eigen bed. Maar onze leerlingen waren al snel gewend aan de Duitse gewoonten. Het programma was gevarieerd met onder andere een bezoek aan een uraniummijn, ontvangst door de burgemeester op het gemeentehuis, een trip naar de stad Dresden en als hoogtepunt een bezoek aan het internaat van de school in het kuuroord Oberwiesenthal. Hier worden talentvolle alpineskiƫrs, snowboarders en andere wintersporters opgeleid tot aanstaande Olympisch kampioenen. De leerlingen keken hun ogen uit en de verse sneeuw zorgde voor enorme sneeuwballengevechten.

Het was een ontzettend leuke week en in maart gaan ze er weer een topweek van maken als de Duitse leerlingen naar Boxmeer komen.

 

 

ROQUIN