Wat maakt mij gelukkig?

vr 15.04.16

Projectweek 3.10 van de tweede klassen.

Wat maakt mij gelukkig?

De derde projectweek stond voor de tweedejaars in het teken van ‘Gelukskunde’. Leerlingen gingen op zoek naar wat geluk voor hen betekent en wat ze op dit moment belangrijk vinden in het leven. Ze hebben mooie gesprekken gevoerd, onder andere naar aanleiding van afleveringen van programma’s zoals ‘Je zal het maar hebben’ en ‘Puberruil’.

Verder hebben de tweedejaars deze week het project rondom ‘Vrijheid’ afgesloten. Bij Nederlands, geschiedenis en ckv hebben zij nagedacht over de betekenis van oorlog, vrijheid en de eigen identiteit. In de afsluitweek bezochten de tweedejaars het Oorlogsmuseum Overloon waar ze een rondleiding hebben gehad en hebben geluisterd naar een oorlogsveteraan. Tijdens de ckv-dag kwamen vluchtelingen in de klas hun verhaal vertellen en vervolgens volgden de leerlingen een creatieve workshop naar keuze (dans, film, design, muziek, etc.) Het werk van de winnaars wordt de komende tijd getoond in de openbare bibliotheek in de Weijer.

Ook hebben ze samen met een aantal ouders een stuk van het Pieterpad gelopen met een opdracht vanuit leergebied mens en natuur. In week 3.10 stond ook een volleybaltoernooi in ’t Hoogkoor op het programma. Een teamsport dat een beroep deed op samenwerken en samen presteren. Er werd fanatiek gespeeld en alles werd in goede banen geleid door enthousiaste collega’s.

Alle winnaars van deze dag: gefeliciteerd! 

In de bibliotheek hebben de tweede klassen kennisgemaakt met schrijfster Mirjam Mous. Zij heeft verteld over haar boeken en waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Een ontmoeting met een echte schrijver stimuleert hopelijk het leesgedrag bij jongeren.

Al met al, een fijne en inspirerende week.

 

 

Laatste nieuws

ROQUIN