Metameer beweegt

vr 20.09.19

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal.

Maar sport verbindt mensen. Het maakt socialer. Het creëert vriendschappen op het veld. Het leert je grenzen stellen en eroverheen te gaan. Wat doet sport met jou? Dat is dit jaar het thema van de Nationale Sportweek (20 t/m 29 september 2019).

Warming-up
Maandag 23 september beginnen alle medewerkers en leerlingen van de locatie Stevensbeek aan de Nationale Sportweek met een warming-up van 15 minuten. Gevolgd door een sportdag op dinsdag in Stevensbeek voor klas 1 tot en met 3. Op school en in de omgeving kunnen leerlingen meedoen aan clinics: golf, mountainbiken, yoga, wandklimmen, skeeleren en nog veel meer. In Boxmeer komen alle leerlingen woensdag sportief gekleed naar school waar challenges en sportieve activiteiten op hen wachten.

Sport doet iets met je
Jeroen van de Weijer van locatie Stevensbeek vertelt: “Leerlingen schrijven zich in voor de activiteiten die zij leuk vinden. Het is vrijwillig. De lessen gaan door voor wie niet meedoet. We willen leerlingen iets laten doen wat ze echt leuk vinden. We nemen er echt tijd voor.”

‘Kom in beweging’
In het kader van burgerschap geven enkele leerlingen van jn2 in deze week bewegingslessen aan basisschoolkinderen en ouderen. Jenaplan verbindt zich graag aan de samenleving. Het wil leerlingen iets voor een ander laten betekenen. De ‘Kom in beweging’ dagen zijn een vervolg op de Doe-dag waarbij brugklassers klusjes doen voor een ander.

Laatste nieuws

ROQUIN