Loopbaanleren in de les

ma 07.03.16

Jeugdzorgmedewerker en een futuristisch techniekevenement

In de tweede klas zijn vmbo-leerlingen zich aan het oriënteren op een studie- en beroepsrichting. Docenten nodigen in het kader van loopbaanleren mensen uit de praktijk uit om in de les te komen vertellen over hun werk. Zo heeft Fieny Verhoeven, algemeen begeleider in de jeugdzorg, alle tweede klassen bezocht. Ze heeft aan de hand van filmpjes en verhalen de leerlingen laten zien hoe de jeugdzorg eruitziet. Leerlingen vonden het heel interessant.

Daarnaast hebben de tweedeklassers op woensdag 2 maart deelgenomen aan de ‘Alles is Techniek Experience’ van de OTIB (belangenorganisatie van de installatiebranche in Nederland). Wat heeft techniek de vmbo’ers van nu allemaal te bieden?

Tijdens een interactieve film ervaarden leerlingen waar zij techniek overal tegenkomen in het dagelijks leven. In de bus die op het schoolterrein stond, zetten leerlingen een virtual reality-bril op, ontwierpen een badkamer met een ‘design tool’ en maakten een eigen interactieve video met zelfgekozen achtergronden met de selfie-greenscreen-generator. Ook maakten ze kennis met professionals uit de ict, elektro-, warmte-, koel- en watertechniek tijdens een Comfort Crisis Spel. Techniek is futuristisch, modern en cool voor jongens en meiden!

 

 

ROQUIN