Loopbaanoriëntatie

Inzicht in wat je kunt en wilt

Loopbaanoriëntatie (LOB) geeft leerlingen inzicht in wat zij kunnen en wat ze willen en stimuleert leerlingen na te denken over en plannen te maken voor hun toekomst. Zij moeten inzicht krijgen in de wereld van beroepen en opleidingen om ten slotte een juiste keuze te kunnen maken. Want uiteindelijke willen we dat je kind succesvol is in het vervolgonderwijs voor zover dat binnen de mogelijkheden van loopbaanoriëntatie ligt. Dat klinkt mooi! Maar wat betekent dat nu voor de leerling? Welke keuzes moet je kind dan allemaal maken? En wie helpt daarbij?

Wie helpt?

De schoolkeuze voor het vmbo, havo, vwo of tto bepaalt het kind samen met ouders/verzorgers en de leerkracht op de basisschool. Eenmaal op het voortgezet onderwijs, kunnen de decaan en mentor je kind daarbij verder adviseren. Bijvoorbeeld over profielkeuze, vervolgstudie of de toekomstige loopbaan. Met kleine en grote vragen kan je kind aankloppen op het decanaat (kamer 110). Of mail voor een afspraak naar decaan Pascale Braam, p.braam@verwijder-dit.metameer.nl.

Ook digitaal

Vanaf de derde klas havo en vwo krijgt je kind toegang tot de website metameer.dedecaan.net. Ook ouders kunnen zich daar aanmelden. Alles wat met loopbaanoriëntatie te maken heeft, is hier te vinden. Of het nou gaat over profielkeuze, de LOB-activiteiten die de school organiseert, open dagen op universiteiten of hogescholen, inschrijving in het hoger onderwijs of over de keuzes van je kind, zijn portfolio en cv.

ROQUIN