Binnen én over de grens tijdens de méérweek van havo en vwo

ma 03.06.19

Van donderdag 23 tot woensdag 29 mei was het méérweek op onze locaties in Stevensbeek. Tijdens deze week is er tijd voor toetsen, maar koppelen we vooral lesstof aan de praktijk. Bijvoorbeeld tijdens excursies of via workshops op school. Want leren doe je niet alleen in de schoolbanken.

Over onze grenzen
Tweedeklassers havo en vwo verkenden voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde de stad Maastricht en zij deden mee aan Cross Your Borders. Dit is een burgerschapsproject, waarbij de leerlingen figuurlijk over de landgrens gaan en zich in groepen verdiepen in een ontwikkelingsland en de problemen in dit land. Hierover maken ze vervolgens een presentatie, toneelstuk, stopmotionfilm of rap. Tussendoor is er tijd voor culturele workshops zoals salsa, henna of djembé. De dagen worden feestelijk afgesloten met de gemaakte presentaties en wordt besproken wat leerlingen kunnen doen voor een betere wereld. 

Portfolio afternoon – tto 1 en 2
De tweetalige brugklassen en tweede klassen presenteerden dinsdag hun portfolio met verzamelde opdrachten. De derdejaars traden op als experts en ondersteunden hun docent in de beoordeling van de portfolio’s. Zij hebben hun eindevaluatie geschreven over hun ontwikkeling in drie jaar tweetalig onderwijs.

Provinciehuis Den Bosch – havo 4
Enkele leerlingen van havo 4 waren te gast in het provinciehuis in Den Bosch. Op deze excursie voor maatschappijleer maakten zij kennis met het provinciebestuur door het provinciespel te spelen.

Dagexcursies en workshops
Voor de diverse klassen stonden deze week ook dagexcursies op het programma. 
De brugklassers gingen naar Kleve om daar mensen in het Duits te interviewen. Daarnaast moesten zij foto's maken van overeenkomsten en verschillen die zij zagen tussen Nederland en Duitsland. Tot slot was er een kleine speurtocht.
Havo en vwo 3 nam deel aan taaldorpen Frans, Duits en/of Engels en gingen op dagexcursies, bijvoorbeeld het Klimbos in Tegelen.
De vierdejaars bezochten Roermond op een zonnige dag met een stadswandeling en vrije tijd om te shoppen of gezellig een terrasje te nemen. 
5 vwo ging naar het archeologisch park in Xanten en is gaan waterskiën. Ook kregen de vijfdeklassers bezoek van de schrijver Michiel Stroink van het boek 'Of ik gek ben' en één van de acteurs van de gelijknamige film. 

Vwo 4 mocht de zee op en ging drie dagen naar Terschelling, hierover schreef docent Huub Gordeijns een mooi verslag

Een leuke gevarieerde week dus, waarin leren op allerlei manieren gecombineerd wordt met interactieve projecten.

Laatste nieuws

ROQUIN