Cobi van Baars terug op Metameer Stevensbeek

vr 02.03.18

 “Een boek geeft de lezer een uniek perspectief van de auteur. Een verhaal neemt je een tijd mee in een andere wereld. En lezen is ook goed voor je concentratie.” Cobi van Baars maakte vrijdag 2 maart haar debuut als schrijfster op Metameer. De debutante uit Cuijk ging in op vragen van vwo 4 en 5 over haar vorig jaar verschenen debuutroman en schrijver/kunstenaarschap. 


Aandacht voor lezen
Metameer nodigt vaker schrijvers uit op school in Stevensbeek en Boxmeer. Leerlingen maken persoonlijk kennis met een auteur. Ze stellen zelf hun vragen. Een schrijver ontmoeten, is interessanter dan informatie opzoeken op internet. Dat is tenminste de ervaring van leerlingen na afloop van een schrijversbezoek. Kader Abdolah, Jessica Durlacher, Dirk Bracke en Khalid Boudou gingen Cobi van Baars voor.

Niet voor de klas
Cobi stond eerder al even voor de klas in Stevensbeek. Maar docent wilde ze toch niet zijn. “Al vanaf de kleuterschool wilde ik schrijfster worden. Terwijl anderen brandweerman of zuster wilden worden.” Ze heeft nog een aantal manuscripten op de plank liggen. Hoewel haar debuut Schipper & Zn. goed is ontvangen, geven uitgeverijen niet snel een boek uit als je geen BN’er bent, zegt ze.

Maar Cobi van Baars, onthoud die naam!

Laatste nieuws

ROQUIN