Indiareis tto 4 en 5

ma 09.10.17

Tien dagen naar India voor een uitwisseling met een school in Mumbai. Deze kans krijgen leerlingen van de vierde en vijfde klas tweetalig havo en vwo in Stevensbeek. De Indiërs waren eerder al op bezoek geweest in Nederland.

De tto'ers maken het leven in India van heel dichtbij mee. Ze verblijven in gastgezinnen, bezoeken een school en maken kennis met de drukke stad Mumbai. Ook maken ze een tocht door de jungle, of eigenlijk een bos gelegen aan de rand van de stad. Geen makkelijke tocht bij 35 graden, je armen en benen goed bedekt tegen de spinnen en slangen...

Een indrukwekkende reis, beaamt havoleerling Resie Valckx. "Vooral hoe gefocust leerlingen zijn op school. Ze willen goede punten halen, voor een goede toekomst." De armoede daar is niet hetzelfde als in ons land. Veel mensen leven op straat, letterlijk onder een brug. Er zijn grote verschillen tussen arm en rijk.

Floor Stokman vertelt tot slot nog over het jaarlijks festival waar ze getuige van waren. "Het gastgezin had een ceremonie thuis. Er brandde een vuurtje bij een minitempel. Daar werd geofferd en gebeden. Het festival duurt negen of tien dagen, iedere dag droeg men een andere kleur in de kleding. Zoets wat wij doen met Koningsdag."
Klik hier voor de foto's

 

 

Laatste nieuws

ROQUIN