Introductie havo en vwo: workshops, spel en cultuur!

ma 03.09.18

Een workshop hiphop, je eigen expeditie robinson of ontdekken hoe de school in elkaar zit. Voor de havo- en vwo-leerlingen van Metameer Stevensbeek begon het nieuwe schooljaar met twee bomvolle introductiedagen. Twee leuke dagen om elkaar en ook de mentor beter te leren kennen!

Wegwijs op school
De brugklassers zijn natuurlijk helemaal nieuw op Metameer, dus dat was voor velen best even spannend. Hoe werken al die apps op mijn iPad en wie is mijn mentor? Donderdag werden ze helemaal wegwijs gemaakt op school. Op vrijdag was het tijd voor wat actie! Door tijdens het spellencircuit samen te werken in groepjes leerden de leerlingen elkaar snel kennen. De gezamenlijke barbecue was een lekkere afsluiting van twee intensieve maar erg leuke introductiedagen!

Workshops, spel en een vleugje cultuur
Leerlingen van 2 t/m 6 havo en vwo weten inmiddels hoe alles reilt en zeilt op school. Hun introductiedagen waren daarom gevuld met activiteiten om elkaar (nog) beter te leren kennen! Met de trein naar Maastricht, vreemde dingen proeven tijdens een middag expeditie robinson of wat cultuur snuiven bij de molen van Oploo. Het programma was in ieder geval zeer gevarieerd! Voor de examenklassen was er aandacht voor het profielwerkstuk. Door middel van een aantal workshops met onderwerpen als 'Hoe schrijf ik een profielwerkstuk?', 'Van vraag naar methode' en 'Werken met word en excel' werden ze voorbereid op het schrijven van het werkstuk. Maar er was ook tijd voor de nodige ontspanning met een workshop naar keuze: Capoeira, Hiphopdance, Augmented Reality, Hololens of Theatersport. De introductiedagen zijn afgesloten met een lekkere lunch op het schoolplein!

Laatste nieuws

ROQUIN