Je blik verruimen met de Indiareis

ma 11.11.19

“Van tevoren waren we gewaarschuwd voor de viezigheid.”

Gijs Verstegen en Lucas Peeters keerden met een positief gevoel terug uit India. Samen met enkele klasgenoten uit tv5 en th5 namen zij deel aan een uitwisselingsproject met de Singhania School in Thane. Dankzij deze 10-daagse reis is hun kijk op de wereld verbreed

Leven in Indiaas gezin
De Nederlandse leerlingen verbleven in gastgezinnen. Zo maakten ze het Indiase leven van dichtbij mee. Gijs vertelt: “Zij hebben ons begeleid. Gewone Indiërs wilden met ons op de foto. We werden daarvan weggeduwd.” Lucas snapte dat wel: “In de grote steden ken je niemand. We mochten geen contact zoeken met onbekenden of met hen in een riksja stappen. Dat is te gevaarlijk.”


Tegenstelling arm-rijk
Lucas en Gijs waren benieuwd naar het echte leven in India, een andere cultuur en de grote verschillen in arm en rijk. Lucas: “We hebben niet echt iets meegekregen van de arme delen van Thane. De school hield ons daarvan weg.” Gijs: “Van tevoren waren we gewaarschuwd voor de viezigheid. Maar binnen was alles goed verzorgd. Er was geen ondraaglijke stank. We hebben 10 dagen genoten!” Als ze nog eens terugkomen, dan wel het liefst bij hun gastfamilies. Want ze zijn goede vrienden geworden met hun uitwisselingspartners.

ROQUIN