Klimboom gerealiseerd op schoolplein van Metameer Stevensbeek

do 09.01.20

Leerlingen havo 4 bedenkers winnend project politieke jongerendag.

Het schoolplein van Metameer Stevensbeek is een gezellige pauzeplek voor leerlingen rijker. Donderdag 19 december is het winnend project van de politieke jongerendag 2019 uitgevoerd. Leerlingen van havo 4 bedachten een klim- en klauterboom om op te kunnen zitten en eventueel les te krijgen.

Zelf invloed uitoefenen

Luuk Dijsselbloem (16) en Jelle van Perlo (16) waren dit jaar te gast op het gemeentehuis van Sint Anthonis voor de jeugd-weet-raad-dag. Ze vonden het een leuke dag. Samen ideeën bedenken, nadenken over de uitvoering en vooral het debatteren onder leiding van de burgemeester gaven de dag een formeel tintje. Beiden behoorden tot de bedenkers van het winnend plan van dit jaar. Luuk vertelt: “We hadden veel ideeën. Ons idee is ook voor de langere termijn. Het is bijzonder dat wij als leerlingen invloed hebben. Dat we iets terugzien op school dat wij bedacht hebben.”

Gemeentelijke bestuurders ontmoeten

De jeugd-weet-raad-dag is al enkele jaren een succesvol project van de gemeente Sint Anthonis, Metameer Stevensbeek en Sociom Sint Anthonis. Havo 4 is één dag te gast op het gemeentehuis. Waar zij één dag het gemeentelijke besluitvormingsproces van dichtbij meemaakt. Op de jaarlijkse politieke jongerendag doen leerlingen kennis op over maatschappelijke thema’s en de politiek. En e komen te weten waarom het ene plan slaagt en het andere niet. Jaap Folkersma, locatiedirecteur: “In het kader van burgerschap laten we leerlingen kennismaken met politiek en politieke besluitvorming. Op de politieke jongerendag doorlopen leerlingen de lokale politieke besluitvorming van begin tot eind. De kracht van het project zit in de ontmoeting met mensen op het gemeentehuis.”

Laatste nieuws

ROQUIN