Profielexcursies Londen en Parijs

vr 27.09.19

In september gingen de examenleerlingen op profielexcursiereis naar Londen of Parijs.

Het waren twee mooie, interessante reizen!

Londen

Aankomst in Dover Castle op dinsdag: een geschiedenisexcursie. Dover Castle heeft een belangrijke rol gespeeld in de Britse geschiedenis vanaf Willem de Veroveraar tot aan de Koude Oorlog. 

Op de woensdag en donderdag hebben leerlingen verschillende musea bezocht, afhankelijk van de profielen. De bèta's gingen naar het Science of het Natural History Museum. De alfa’s gingen naar het Imperial War Museum of Tate Modern. Het British Museum (zie foto) bezochten alle leerlingen. En ze hadden geluk met het weer: vier dagen een strakblauwe lucht. Dus een lunch in Hyde Park was mogelijk en mocht niet ontbreken!

 

Parijs

Vanaf het Palais de Chaillot had de hele groep een mooi uitzicht op de Eifeltoren, die eerder tijdens de reis beklommen is. Op de woensdag hadden de leerlingen een druk programma voor de boeg met allereerst de Arc de Triomphe om vervolgens over de Champs-Élysées naar het Louvre te gaan waar sommige leerlingen nog de Mona Lisa hebben gezien.

Parijs is de stad van de liefde en hoe kan dat beter zichtbaar worden voor de leerlingen? Een boottocht over de Seine bij zonsondergang. Vertrek vanaf de Eifeltoren met volop licht, de Seine op en over met zonsondergang en terugkomst bij een Eifeltoren die prachtig schittert in het donker.

ROQUIN