Profielreizen havo 5 en vwo 6

vr 22.09.17

Van 18 tot en met 22 september zijn leerlingen van havo 5 en vwo 6 op profielreis geweest naar Berlijn of Parijs. Doel van deze reizen is om leerlingen kennis te laten maken met de stad, haar cultuur en bezienswaardigheden door een aantal opdrachten te maken.

Berlijn, een mix van oud en modern
Met bijna heel vwo 6 naar Berlijn. Simone, Bart en Jessie waren er nog nooit geweest. De vader van Simone had gezegd dat het een geweldige stad is. Ze hebben het zelf mogen ervaren. Drie nachten brachten leerlingen door bij een gastvrij en behulpzaam gezin. Jessie vond haar gastouders heel aardig: “Ik heb lekker gegeten. De vrouw maakte de eerste keer altijd groentesoep voor haar gasten, omdat ze niet wist of ze vegetariër waren.”

Op de heenweg brachten de leerlingen een bezoek aan voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. Op de woensdag en donderdag zijn veel bezienswaardigheden bezocht. Bart: “Berlijn heeft veel geschiedenis en karakter.” Sporen van de Tweede Wereldoorlog zijn nog steeds zichtbaar. Stukken van de Berlijnse Muur herinneren nog aan deze periode. Door de bombardementen zijn veel gebouwen verwoest. Daardoor is de stad een mix van oud en modern. Er werd gebruikgemaakt van de fiets als vervoermiddel om zoveel mogelijk te kunnen bekijken. De groep werd opgesplitst om ofwel naar het Techniekmuseum ofwel het Deutsch Historisches Museum te gaan. De tijd vloog voorbij. Voor Simone reden genoeg om nog eens terug te gaan. Een rondleiding door het Olympisch stadion leverde veel leuke feitjes op en was het hoogtepunt. Op vrijdag stond de terugreis alweer op het programma.

Laatste nieuws

ROQUIN