Uitwisseling Visé

wo 30.01.19

Naëlle en Britt laten zich onderdompelen in het Nederlands en Frans.

Beiden doen mee aan een tandemproject om de taal van hun buurland beter te leren. Deze week is Britt Lansink uit havo 4 in het gezelschap van Franstalige Naëlle, samen volgen zij de lessen in havo 4. Volgende week is Britt een week gastleerling op het Athenée Royal in het Belgische Visé en logeert ze bij Naëlle.

Hoe gaan de lessen? Naëlle kan het Nederlands wel goed verstaan. Ze krijgt 8 uur Nederlands in de week. Door onderling met elkaar Nederlands te praten, hoopt ze het Nederlands beter onder de knie te krijgen. Via Instagram hebben ze elkaar leren kennen. De lessen zijn anders. Bij haar op school mogen de leerlingen geen iPad of mobiel gebruiken. Het huiswerk dat Naëlle nu mist, krijgt ze toegestuurd van haar klasgenoten. In het weekend hebben ze leuke dingen gedaan, zoals naar de bios, de volleybalwedstrijd van Britt, naar vrienden en familie.

Britt kijkt uit naar haar bezoek aan Visé “Omdat ik Frans een leuke taal vind en nieuwe mensen wil leren kennen. Als je iemand kent, leer je de taal extra goed.”

Laatste nieuws

ROQUIN