Corona

Hoe gaan we samen om met de maatregelen rond corona op onze school? Hier lees je over de ontwikkelingen en informatie daarover. Kijk voor de beslisboom, gedragscode onderwijs op afstand of andere documenten bij downloads.

Versoepelingen vanaf 25 september 2021

Mondkapje en 1,5 meter afstand vervallen
Leerlingen hoeven op school geen mondkapje meer op. Ook vervalt 1,5 meter afstand houden tussen leerlingen en medewerkers en tussen medewerkers onderling.

Zelftesten alleen bij ‘niet immuun’
Voor leerlingen die als ‘niet immuun’ worden beschouwd, geldt het dringende advies om twee keer per week thuis een zelftest te blijven doen. Leerlingen halen de zelftests bij hun eigen mentor. Leerlingen die als ‘immuun’ worden beschouwd, hoeven zichzelf thuis niet meer te testen. Uit voorzorg kan thuis zelftesten natuurlijk altijd.

Mocht er een besmetting zijn, dan informeren wij ouders/verzorgers
Leerlingen en medewerkers die als ‘immuun’ worden beschouwd, hoeven na contact met de besmette persoon niet in quarantaine. Leerlingen die als ‘niet immuun’ worden beschouwd, kunnen wel een quarantaine-advies krijgen, als hij/zij nauw contact hebben gehad met de besmette persoon. Het is aan ouders/verzorgers om op een passende manier te handelen. Zij weten of zoon/dochter immuun is of niet.

Wanneer immuun voor corona?
Men wordt als ‘immuun’ beschouwd als hij/zij:

  • 14 dagen of langer geleden de 2e prik heeft ontvangen; of
  • 14 dagen of langer geleden de 1e prik heeft ontvangen én corona heeft gehad; of
  • 28 dagen of langer geleden de Janssen-vaccinatie heeft ontvangen; of
  • minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad.

Middelbare scholen weer volledig open

We mogen weer open! Hartstikke fijn, want dit is het beste voor alle leerlingen. Tegelijkertijd is het volledig opengaan ook een spannende stap. Deze zetten we ook samen.

Vanaf maandag 7 juni 2021 volledig les op school
Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden. Wel tot medewerkers. De mondkapjesplicht blijft in de gangen en leerlingen houden zoveel mogelijk buiten pauze. De kluisjes mogen leerlingen weer gebruiken.

Zelftesten: medewerkers én leerlingen
Elke week krijgen leerlingen twee zelftesten mee naar huis. Hiertoe zijn middelbare scholen verplicht. We verzoeken ouders/verzorgers hun kind twee keer per week deze zelftest thuis te laten afnemen. Ook alle medewerkers doen twee keer per week een zelftest. Zoals altijd moeten wij het sámen doen op school. Zodat iedereen zich veilig voelt. De zelftest is vrijwillig, maar wij vertrouwen op ieders verantwoordelijkheid hierin.

Indien leerlingen klachten hebben óf een positieve uitslag op de zelftest, maken ouders/verzorgers een afspraak bij de teststraat van de GGD.

Activiteiten voor jongeren

In het Land van Cuijk organiseren verschillende instanties activiteiten voor jongeren. Zoals een kookchallenge:

Middelbare scholen deels weer open

Vanaf 1 maart 2021 komen alle leerlingen deels weer naar school. Hier zijn we erg blij mee! Op de dagen dat leerlingen niet op school zijn, volgen zij onderwijs op afstand. Op school gelden strikte regels waarmee we samen ervoor zorgen dat het fysieke onderwijs veilig en verantwoord is voor leerlingen en onderwijspersoneel.

Middelbare scholen dicht tot 1 maart 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari maakte demissionair minister-president Rutte bekend dat de maatregelen in het VO tot 1 maart
van kracht blijven. We willen natuurlijk het liefst alle leerlingen weer op school verwelkomen. Helaas moeten we afstandsonderwijs nog even volhouden.

We stuurden alle ouders/verzorgers een advieskaart met tips om het gesprek met hun kind aan te gaan en om thuis samen in een rustige, positieve sfeer te kunnen werken tijdens de lockdown. Want het is voor iedereen een uitdaging.

Onderwijs op afstand, scholen sluiten

Maandag 14 december 2020 maakt premier Rutte bekend dat alle scholen van woensdag 16 december tot maandag 18 januari overgaan op online lessen: onderwijs op afstand. Alle scholen sluiten vanaf woensdag. Het coronateam van Metameer overlegt vanavond en komt later met meer informatie.