Finale Metameer jenaplan in actie

za 23.12.17

Wat was het een fantastische week. Met actieve en betrokken leerlingen bij de verschillende goede doelen.

Gevulde schoenendozen van brugklassers
Alle brugklassen hebben schoenendozen gevuld en versierd voor het project Schoenmaatjes. Vrijdag 22 december hebben de 1e klassen 's morgens eerst verschillende activiteiten gedaan in het centrum van Boxmeer. Ze gingen o.a. langs de schaatsbaan en 't Hoogkoor. Terug op school kwam de directeur van Edukans persoonlijk de gevulde schoenendozen van de brugklassers in ontvangst nemen. Het was een waar spektakel toen alle prachtig versierde schoenendozen in de aula werden gebracht. De dozen gevuld met schoolspullen, toiletartikelen, knuffels etc. gaan naar kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Acties 2e klassen
De tweede klassen zetten zich in voor een familielid of een stichting die dicht bij ze staan.
JN2a bedankten het onderwijsondersteunend personeel van Metameer met een presentje.
JN2b zamelde geld in voor stichting Kika, het Ronald McDonald Kinderfonds en de voedselbank in Cuijk.
JN2c koos voor Stichting SMA de wereld uit. Een broertje van M'hamed lijdt aan deze ziekte. De klas steunde deze stichting met een bingo en een shuttlerun.
JN2d zamelde geld in voor het team van een vader die in 2018 met een team meedoet met de Alpe d'HuZes.
JN2e maakte kerstkaarten voor bewoners van St. Anna.
JN2f bakten cupcakes en de opbrengst ging naar Sint Maarten.
JN2g koos stichting Sneeuwbal.
JN2Th kwam in actie voor Sint Maarten en Bardet Biedl Syndroom.
JN2Ti hield een sponsorloop voor ALS.
JN2Tj koos voor de voedselbank in Boxmeer. 

Serious Night
De bovenbouwleerlingen overnachtten op school tijdens Serious Night. Een hele nacht vol activiteiten en ze hebben veel geld ingezameld! Derdeklassers mochten zelf kiezen naar welk doel hun opgehaald geld ging: Stichting Lotta, het schoolfonds de Doorslag of Stichting Wensambulance Noord-Brabant. Voor alle doelen is een geweldig bedrag opgehaald. Een leerling vertelt: "Mijn oma is helaas ook erg ziek. Nu ik weet dat Stichting Wensambulance bestaat, wil ik daar geld voor inzamelen." Tijdens de start van Serious Night werden de cheques overhandigd aan medewerkers van de goede doelen. Voor Stichting Wensambulance werd het hoogste bedrag opgehaald, wat een van de medewerkers zeer ontroerde. 

Vrijdagochtend was er voor de 4e jaars BK-leerlingen nog een viering waarbij verschillende spellen werden gedaan. Alle derdeklassers die niet meededen aan Serious Night waren hier ook bij aanwezig. Zo sloten zij het jaar met elkaar af.

Sint Maarten
Het Milton Peters College op Sint Maarten stond centraal in het Glazen Huis. Met acties in en rondom het Glazen Huis is een mooi geldbedrag opgehaald om jongeren weer snel terug naar school te kunnen laten gaan. Geweldig dat ouders, verzorgers, opa's en oma's meededen aan de bingo. Medewerkers en (oud-)leerlingen testen hun kennis over 2017 in een supergezellige pubquiz en leerlingen leverden sportieve bijdragen tijdens de shuttlerun. Op de dag voor de kerstvakantie werd bekend gemaakt wat we voor dit goede doel hebben opgehaald. Dit deden we met alle brugklassen in de aula, terwijl we een live verbinding met Wim de Visser (directeur Milton Peters College) hadden op Sint Maarten.

Top jongens en meiden! Wat een inzet van jullie en alle docenten.

Laatste nieuws

ROQUIN