Glazen Huis Metameer Edition

za 09.12.17

Van maandag 11 december t/m vrijdag 22 december komen we met Metameer jenaplan Boxmeer in actie. We hebben ons eigen Glazen Huis, er zullen tijdens de pauze en na schooltijd acties zijn, er wordt muziek gedraaid en we hopen dat iedereen zich inzet om een mooi bedrag op te halen voor onze goede doelen. Hieronder is meer informatie te vinden over de goede doelen.

Glazen Huis Metameer Edition - Sint Maarten
We hebben besloten om geld in te zamelen voor een school op Sint Maarten, het Milton Peters College. Een oud-collega (Wim de Visser) van Metameer is directeur van deze school en daarnaast hebben we na de verwoestende orkaan een leerling van deze school opgevangen. Het ingezamelde geld gaat direct naar deze school. Tijdens de mentorlessen en lob-lessen in de komende weken voor kerst verdiepen de leerlingen zich samen met hun mentor in een aantal maatschappelijke thema's. Zo bereiden ze zich voor op de praktische invulling van hun actie.

Jaarlaag 1
De leerlingen van JN1 doen mee aan het programma 'Schoenmaatjes' van Edukans. Ze vullen schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Ze doen daarmee iets concreets voor kinderen in arme landen.

Jaarlaag 2
In de tweede klassen bepalen de leerlingen samen met hun mentor een doel of stichting die ze op een praktische of fysieke manier gezamenlijk kunnen ondersteunen. Het is de bedoeling dat er een doel uitgekozen wordt waar de klas een connectie mee heeft.

Jaarlaag 3

De LOB-lessen in deze actieweek staan in het teken van drie goede doelen. Het gaat om Stichting Wensambulance Noord-Brabant, Stichting Lotta en het schoolfonds 'de Doorslag'. Ze sluiten de actie af met de Serious Night op donderdagavond 21 december van 20.00 uur tot vrijdagochtend 07.00 uur. Het toegangsbewijs voor deze Serious Night is € 60,- per tweetal (dit bedrag is gekozen vanwege het 60-jarig bestaan van Metameer). De leerlingen mogen zelf bepalen aan welk hierboven genoemd goed doel zij het ingezamelde geld willen doneren. 

Jaarlaag 4
De leerlingen uit de 4e klassen hebben geen eigen actie en doen dus enkel mee met de gezamenlijke actie voor het Milton Peters College op Sint Maarten.

Social Media
Website  |  Facebook  |  Instagram

Laatste nieuws

ROQUIN