Jenaplan Boxmeer ‘superschool’

di 21.01.20

Elsevier Weekblad roept onze jenaplanlocatie in Boxmeer weer uit tot ‘superschool’.

Voor het vierde jaar op rij mogen wij de lijst aanvoeren van ‘Beste scholen van Nederland’.

Elsevier-onderzoek ‘beste scholen 2020’
Waarom zijn we een ‘superschool’? Onze leerlingen behalen goede resultaten en verlaten Metameer met een hoger diploma dan hun basisschooladvies. Verder vergelijkt het Elsevier-onderzoek scholen op hun examencijfers en op het doorlopen van de school zonder vertraging.

“Complimenten voor onze leerlingen, ons team en ouders en verzorgers, want we doen dit samen,” zegt Maartje van de Kerkhof, directeur van de jenaplanlocatie. Ze is trots dat we weer zo’n prestatie neerzetten.

Hoe doen we dit? Een tweedejaars leerling: “Naast onze lessen en het maken van toetsen, hebben we ook culturele activiteiten en leren we buiten de school. Ik heb veel contact met mijn mentoren. Het is hier gewoon fijn.” Maartje van de Kerkhof vult aan: “Prestaties en resultaten zijn belangrijk, maar de persoonlijke ontwikkeling van de leerling is net zo belangrijk. Wat weet je over jezelf, hoe zorg je voor een ander en de wereld om je heen? Kunst- en cultuuronderwijs en burgerschapsvorming nemen een belangrijk plaats in ons onderwijs in. Het stimuleert creativiteit, nieuwsgierigheid en betrokkenheid. Onze leerlingen zijn gemotiveerd, willen het beste uit zichzelf halen. En we hebben betrokken docenten die dicht bij de leerlingen staan.”

21 van de 1.245 beoordeelde scholen in Nederland mogen zich ‘superschool’ noemen. Van deze 21 scholen vond Elsevier onze school opvallen, samen met scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen. Een mooie erkenning voor ons onderwijs!

Laatste nieuws

ROQUIN