Leerling-ouderwisseldag

wo 11.10.17

Ouders worden weer kind bij Metameer!

Vrijdagochtend. Ouders en leerlingen verzamelen zich in de aula. De bel voor de eerste les gaat. Vaders en moeders kijken rond, waar is het lokaal waar ik moet zijn? Voor één dag voelen zij zich leerling op Metameer.

Zware boekentas
Laura nam de uitnodiging van de school dankbaar aan om in plaats van Nereida plaats te nemen in de schoolbankjes. Ze nam net als haar dochter de fiets en schaarde zich bij de leerlingen bij de pont in Afferden. "Vooraf ben ik intensief voorbereid. Ik zou vier lessen volgen waaronder een toets voor M&N. De hele week heeft mijn dochter gevraagd of ik het huiswerk al had gemaakt. De rollen waren omgekeerd. Ze was nu mijn moeder. Ik kreeg van haar het wachtwoord van de iPad, de Wifi-code en heel veel boeken. In de les dacht ik: welk boek heb ik nu nodig? Ik wilde graag meemaken wat zij elke dag meemaakt, nu kan ik haar makkelijker begeleiden." Docenten deden alsof het allemaal heel normaal was, al was de klas soms voor bijna de helft gevuld met volwassenen.

Anders dan vroeger
Ook Janneke vindt het leuk om kennis te maken met de vriendinnen en docenten van dochter Juul. Ze ervaart dat de dagelijkse schoolpraktijk heel anders is dan op haar dorpsschooltje. "Er is veel veranderd. Ik vond school maar saai; iedereen deed hetzelfde. Er wordt nu meer naar het kind gekeken, wat ze kunnen. Docenten gaan met respect met leerlingen om. De les beginnen in een kring, samenwerken, allemaal heel mooie dingen."

De schoolverhalen waarmee een kind thuiskomt, krijgen iets herkenbaars. Ouders kunnen er na hun ervaring op Metameer over meepraten.

Laatste nieuws

ROQUIN