Méérweek 1 derde klassen

vr 17.11.17

Alle derde klassen hadden in de eerste méérweek een uitstapje naar Mönchengladbach. De leerlingen kregen in het Duits een rondleiding in het plaatselijke voetbalstadion. In de middag moesten leerlingen opdrachten uitvoeren met of door de plaatselijke inwoners.

Verder stonden deze week activiteiten op het programma voor dienstverlening en producten (D&P). Voor jn3D, E en F bestond dit uit een filmgala en jn3I en J hebben een diner voorbereid, gekookt en uitgeserveerd aan hun ouders en jn3G en H hadden een presentatie stoel. De derde klassen hebben deze week allemaal gewerkt aan een fairtradeproject. Jenaplan is sinds november 2016 een fairtradeschool. Om leerlingen bewust te maken van fairtrade, maakten leerlingen een fairtradeproduct en zochten uit wat de voordelen van fairtrade zijn. Bij biologie hebben leerlingen met een microscoop gewerkt en is een ui onder het vergrootglas gelegd. Tot slot hebben de tto-leerlingen nog een schrijfmarathon gehad.

Havo/vwo

Voor de havo/vwo-klassen stonden naast toetsen ook enkele projecten en uitstapjes op het programma. Ze bezochten de HAN profielkeuzedag voor een oriëntatie op de opleidingen in het vervolgonderwijs. Het thema ijstijd bij het vak aardrijkskunde is afgesloten met een toets en een project bij Plasmolen. Leerlingen verrichtten grondboringen in het veen en op de stuwwwal waar löss te vinden is. Ter afsluiting van de méérweek speelden de hv-klassen hun tweede ‘pubquiz battle’ tegen elkaar. Onder het genot van heerlijke versnaperingen en wat fris moesten zij per klas lastige vragen in verschillende rondes beantwoorden. Wie was er thuis in sport, beschikte over vakkennis, was op de hoogte van de actualiteiten, wist veel over muziek en loste de raadsels op in de fotoronde? De winnaar van deze tweede battle om de hv3-bokaal is wederom jn3Tc. Van harte gefeliciteerd!

Laatste nieuws

ROQUIN