Oostenrijkreis JN3 vmbo tto

ma 02.10.17

Tweetalig vmbo 3 van jenaplan ging vijf dagen naar Oostenrijk. Danique en Menno uit JN3Tk hebben ervan genoten. Het bezoek aan het bunkermuseum in de openlucht was wel wat verregend. En het koele weer zorgde voor verkleumde handen na het 'ziplinen' (tokkelen vanaf een skipiste). Maar dit mocht de pret niet drukken.

De volgende dag brachten leerlingen door met Oostenrijkse leerlingen van een internationale school. Menno vertelt hier enthousiast over: "In het begin was het even wennen, maar je leert elkaar goed kennen na een dagje samen raften in Slovenië en pizza eten in Italië. In de bus moesten we elkaar interviewen. Op de terugweg hebben we Nederlandse en Duitse liedjes gezongen. Ik vond dat ze heel vloeiend Engels spreken." Tijdens deze reis hebben de leerlingen veel Engels gehoord en gesproken. Daar hebben ze veel meer van geleerd dan uit een boek.

Op donderdag was er een keuzeprogramma. Kanoën, kajakken, suppen op het water of een dagje naar Villach met een speurtocht door de stad en een Escape Room. De leerlingen kregen de vrijheid om, zoals Menno het zegt, 'op avontuur te gaan en zelf de stad te ontdekken'. Deze grotere zelfstandigheid vonden Danique en Menno in ieder geval fijn.

Het was een superleuke reis die de tto vmbo'ers niet snel zullen vergeten!

Laatste nieuws

ROQUIN