Uitwisseling Anna Schiller Schule Mönchengladbach jn1tto vm

do 27.06.19

Frikandel ‘meets’ Currywurst

Donderdag 16 mei zijn de tweetalige vmbo-brugklassers op bezoek geweest bij de Anna Schiller Schule in Mönchengladbach-Rheindahlen. Deze mini-uitwisseling is tot stand gekomen met behulp van Interreg Deutschland-Nederland, een Europees programma dat zich hard maakt voor samenwerking tussen grensregio’s.

Voor de ontmoeting hadden jenaplanbrugklassers en de Duitse ‘siebteklassers’ met elkaar gecorrespondeerd. Toch was het eerste échte ‘face-to-face’ contact superspannend en een beetje onwennig.

De school had een mooi programma samengesteld, met allerlei workshops, variërend van het bouwen van een nestkastje tot het verkennen van Rheindahlen. In de pauze kregen de leerlingen natuurlijk ‘Frites mit Currywurst’.

Na het voorzichtige begin kwamen de leerlingen met elkaar in gesprek tijdens de tweede en derde workshop. Nou ja, in gesprek…. Met handen en voeten, in Engels, Duits en een beetje Nederlands wisselden ze van alles uit: hobby’s, huisdieren, favoriete maaltijden enz…..

Vlak voordat we huiswaarts gingen, plantten de directeur van de school en de burgemeester van Rheindahlen een vriendschapsboom. Op 27 juni komen de Duitse leerlingen bij ons op bezoek.

Laatste nieuws

ROQUIN