Nieuws

Metameer tweede bij zeepkistenrace in Groesbeek

Donderdag 20 juni was het dan zover. Vijf leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer namen samen met docent Han Verbugt deel aan de jaarlijkse zeepkistenrace in Groesbeek. Tian, Teun, Gio, Daan en Raf hadden de eer van hun school hoog te houden.

Gedreven en enthousiast bouwden deze leerlingen iedere week aan hun zeepkist om deze nog sneller te maken. De lat lag hoog, want twee eerdere edities waren ze de snelste van alle deelnemers.

Testdag

De eerdere testdag eind vorige maand zag er veelbelovend uit. Dat maakte iedereen nog fanatieker. Han had er alle vertrouwen in en zette de laatste puntjes nog op de i. 

Snel, sneller, snelst

Vanaf het begin was het heel spannend. Ouders, opa’s/oma’s en vrienden waren aanwezig om flink aan te moedigen. De tijden lagen binnen enkele seconden van elkaar. Team Metameer wist een van de drie snelste tijden te behalen. In de uiteindelijke finale kwam ze helaas 0,51 seconde tekort voor de felbegeerde eerste plek. 

Nieuwe uitdaging

De ideeën om nog sneller te worden zijn er al! Op naar het volgende jaar. Daar wacht een nieuwe uitdaging. Er zijn plannen om met elektromotoren in combinatie met zonne-energie te werken.

Mooi project waar techniek de boventoon voert.

← Terug naar overzicht