Nieuws

Metameer tweetalig onderwijs voor echte wereldburgers

Goed Engels leren, aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de (internationale) wereld. Dat is tweetalig onderwijs. Zowel in Stevensbeek als op jenaplan Boxmeer kun je kiezen voor tweetalig onderwijs.

Ervaring van een tto-brugklasser

Brugklasser Melle Stoffelsma: “Tto is echt heel leuk. Ik ben blij dat ik voor Metameer tto gekozen heb. Je hebt veel meer uitdaging en afwisseling tussen Nederlands en Engels. Soms begrijp je niet alle woorden. Maar je komt er altijd wel uit met je klasgenoten of je docent!”

Tto op alle niveaus

Je kunt in Stevensbeek kiezen voor havo en vwo tweetalig onderwijs (tto). Op de jenaplanlocatie bieden we tto aan op vmbo, vmbo-t/havo en havo/vwo. Je volgt meerdere vakken in het Engels en je krijgt les van Engelstalige moedertaalsprekers. Als je tto volgt, dompelen we je echt onder in het Engels, zodat je authentiek taalgebruik ontwikkelt en gemakkelijk leert schakelen tussen Nederlands en Engels.

Word wereldburger!

Maar bij tto doe je meer dan alleen ‘tweetalig’: je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je oefent in een internationale setting, reflecteert en debatteert in het Engels, gaat met je klasgenoten op reis, hebt uitwisselingen en loopt stage in een internationale omgeving. Zo word je wereldburger!

Stapje voor

De tweetalige havo en vwo sluit je af met een International Baccalaureate diploma (IB). Met dit diploma op zak heb je straks een stapje voor in het vervolgonderwijs. Het tweetalig onderwijs op vmbo wordt in leerjaar 4 afgesloten met een Anglia examen en certificaat.

Iets voor jou?

Om tto te kunnen volgen, maakt het niet uit of je Engels hebt gehad op de basisschool. We beginnen bij de basis, dus iedereen kan instappen. Het tempo ligt wel hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat je gemotiveerd bent om tto aan te gaan.

Kom naar onze open dagen en de masterclass

Is tto iets voor jou? Ervaar het zelf tijdens een masterclass. Woensdagmiddag 8 februari op de locatie Stevensbeek (havo en vwo) en woensdagmiddag 15 februari op de jenaplanlocatie (vmbo, vmbo-t/havo, havo/vwo). Meld je aan!

Of kom naar de open dagen van Metameer!

← Terug naar overzicht