Internationalisering op Metameer

Sinds jaar en dag neemt internationalisering op Metameer een opvallende en belangrijke plaats in. Leerlingen gaan bijvoorbeeld op survival in de Ardennen, onderzoeken en bezichtigen de mode- en havenstad Antwerpen, bezoeken buitenlandse steden (Keulen, Berlijn, Parijs en Londen), gaan op excursie naar buitenlandse musea.

Metameer heeft en houdt internationalisering hoog in het vaandel. Het beleid voor de komende jaren is erop gericht om de rol van internationalisering steeds meer zichtbaar te laten zijn in het curriculum. Hiermee versterken we het verband tussen de internationaliseringsactiviteit en het schoolvak.

Uitwisselingen

Leerlingen van Metameer nemen deel aan internationale uitwisselingen en
(e-mail)projecten met scholen in het buitenland (Italië, Spanje, Duitsland, Finland, Engeland, India). De leerlingen verblijven een week bij een gastgezin in het buitenland en hun uitwisselingspartner is ook een week te gast in Nederland. Doel is om kennis te maken met en te leren van elkaars (eet)cultuur, gezinsleven, school etc. Zo leren we leerlingen over hun eigen grenzen heen te kijken. Tot slot kunnen leerlingen een stage lopen in het buitenland.

Metameer vraagt voor bovenstaande activiteiten subsidies aan bij het Europees Platform.

Kortom: Metameer = Internationalisering!

Lees de verslagen van uitwisselingen.

ROQUIN