Bedrijfsbezoeken op de Doe dag van On Stage.

di 11.06.19

Basisscholen, kapsalons, Defensie, horeca, Zoo Parc, een supermarkt. Zomaar enkele plekken waar onze vmbo’ers donderdag 6 juni te vinden waren.

Op de Doe dag van On Stage oriënteerden leerlingen zich verder door een dag(deel) op de werkvloer mee te lopen. Tweedejaars Mijntje Meijer van jenaplan bezocht basisschool De Waai in Cuijk en in de middag mocht ze de dieren voeren en hokken schoonmaken op het Zoo Parc. Mijntje: “De kleuters waren heel druk. We deden een spelletje tikkertje en iedereen rende achter ons aan. De tijd vloog echt voorbij. Maar liever geef ik les aan groep 5 en help ik de kinderen met lezen. In Overloon moesten we het eten klaarmaken. Bijvoorbeeld een bevroren konijn en vissen opensnijden; dat was vies. Ook hebben we het apenverblijf uitgemest. Heel afwisselend werk dus. Dat spreekt mij wel aan.”

Amber van Schijndel bracht een hele dag door bij Defensie. Samen met een groepje leerlingen van het Merletcollege is ze geïntroduceerd bij de Koninklijke Marechaussee. Om binnen te komen moesten ze een kopie van hun ID toesturen. Het kazerneterrein was verder afgesloten met een slagboom. Na een korte uitleg was het tijd voor actie: handgranaten gooien, samenwerken om een gedetailleerde kaart van het terrein maken en een stormbaan. “Dat laatste vond ik het leukst,” zegt Amber. “Je moet zeker over een goede conditie beschikken om dit werk te doen. Ik wil graag iets met sport doen of bij de politie. De militaire politie was echt heel leuk!”

Laatste nieuws

  • Dat sport je fitter maakt weten we allemaal.

  • Leerlingen zijn het schooljaar op Metameer begonnen met een gesprek met hun mentor. Om elkaar te leren kennen en afspraken te maken.

  • Woensdag 21 augustus start het nieuwe schooljaar. De eerste schoolweek staat helemaal in het teken van introductie.

    Leerlingen hebben een introductieprogramma op school of op een andere locatie,...

  • Geniet van je welverdiende vakantie! Leerlingen, we zien jullie graag weer woensdag 21 augustus.

  • Metameer feliciteert al haar geslaagden.

  • Het verlossende telefoontje... geslaagd!

ROQUIN