Fietsen controleren op school

di 22.10.19

Goed belicht, goed bericht!

De ANWB Fietsverlichtingsactie draagt al jaren bij aan de stijging van het aantal verlichte fietsers en het verminderen van onveilige situaties door gebrek aan verlichting. De dagen worden al ‘korter’; uw zoon/dochter stapt straks in het donker op de fiets. Een goed functionerende verlichting is dan van uiterst belang!

‘Zet je licht aan’
Ook op Metameer controleren lokale fietsenmakers de fietsen van de leerlingen. Dit jaar op donderdag 24 oktober in zowel Stevensbeek als Boxmeer. De regionale fietsenmakers controleren deze dag op het schoolplein ook de algehele staat van de fiets. Zij vervangen niet functionerende fietsverlichting ter plaatse. Grotere technische mankementen noteren zij op een controlekaart die de leerlingen mee naar huis krijgen. Tegen inlevering van deze kaart krijgt u bij de plaatselijke, deelnemende fietsenmaker een fikse korting op de reparatie. Deze fietsverlichtingsactie is een initiatief van de gemeenten.

Schoolfotograaf
Zorgt u er voor dat uw zoon/dochter er direct na de herfstvakantie goed op staat? Deze actiedag valt namelijk samen met de schoolfotograaf. Voor beide acties geldt: goed belicht, goed bericht!

Laatste nieuws

ROQUIN