Fietsverlichtingscampagne

vr 21.10.16

De gemeente Boxmeer en Sint Anthonis willen samen met scholen, politie en ouders het aantal verkeersslachtoffers terugdringen. Een kwetsbare groep zijn de fietsers en met name jongeren op de fiets. Met het korter worden van de dagen neemt de kans op verkeersongevallen toe. Slechte weersomstandigheden in combinatie met duisternis en niet werkende verlichting vormen een gevaarlijke combinatie.

Lokale fietsenmakers komen naar de locaties van Metameer. Op maandag 31 oktober controleert een fietsenmaker de fietsen van derdejaars leerlingen op de locatie jenaplan en op dinsdag 1 november is een fietsenmaker aanwezig op de locatie Stevensbeekseweg en Kloosterstraat.

De lokale fietsenmakers bieden voor leerlingen van Metameer een verlichtingsset aan voor het gereduceerde tarief van 15 euro, waarbij 10 euro voor de koplamp en 5 euro voor het achterlicht. De set kan enkel bij de lokale fietsenmaker aangeschaft worden. De fietsenmakers die zich hebben verbonden aan deze actie, bieden bovendien 10% korting aan op de reparatie.

Na de herfstvakantie gaat de politie intensiever controleren op het voeren van de juiste fietsverlichting. Voorkom een verbaal en zorg ervoor dat uw zoon of dochter een goed werkende fietsverlichting heeft. Nog belangrijker is natuurlijk, dat uw kind iedere dag weer veilig thuis komt.

Laatste nieuws

ROQUIN