Laatste lesdag examenleerlingen Metameer

vr 24.04.15

Op vrijdag 24 april hadden examenleerlingen van Metameer hun laatste lesdag. Bij jenaplan gaan leerlingen een dagje op stap. Waar naartoe weten ze zelf nog niet. Nou ja, kan een jarenlange traditie nog geheim blijven?

De eindbestemming was de Efteling. Het leek alsof heel Nederland de examenkandidaten op hun laatste schooldag dit uitje gunt. Het was erg druk en in de rij Metameerleerlingen stonden ook onbekende leerlingen. Zij wilden natuurlijk ook héél erg graag jenaplanonderwijs volgen, maar helaas. Gelukkig kènnen docenten hun leerlingen. Iedereen heeft van het weer en de attracties kunnen genieten.

Ook de leerlingen in Stevensbeek ‘vierden’ hun laatste dag op Metameer met de traditionele stuntdag. Black-light was het thema op locatie Kloosterstraat. De leerlingen kwamen verkleed en de confrontatie met vier jaar Stevensbeek heeft plaatsgevonden. Muziek op het podium en buiten op het plein. Laat dit maar aan de vierdejaars vmbo'ers over.

Op de hoofdlocatie stapten docenten en leerlingen een kasteel binnen. Dit jaar was namelijk voor het thema Disney gekozen. In de aula hing een vliegend tapijt, in de brugklasaula werden Disneyfilms getoond en sommige examenleerlingen hadden zich verkleed als hun Disneyheld. Toen de dagelijkse schoolbel na elke les ging, klonk er een bekende ‘tune’. En natuurlijk mogen de muziek, waterballonnen en een frites- en kebabkraam die dag niet ontbreken.

Nu wacht de vmbo-, havo- en vwo-leerlingen nog één taak: het eindexamen!

Laatste nieuws

ROQUIN