Metameer in actie voor het goede doel

vr 28.12.18

In de week voor Kerst deden de leerlingen van Metameer meer dan leren alleen én meer voor een ander. Zo maken de leerlingen de feestdagen ook voor anderen mooier. 

Leerlingen komen in actie
Bergen met kleding op Metameer jenaplan Boxmeer. De brugklassers zamelden daar textiel in, waarmee ze een bedrag ophalen voor CliniClowns. Vrijdagochtend werd bekend gemaakt dat er totaal ruim 4500 kilo is opgehaald en JN1c had de hoogste opbrengst van alle klassen. Ook hebben alle eerstejaars leerlingen kerstkaarten gemaakt, die we hebben overhandigd aan het Maasziekenhuis. De tweedejaars leerlingen kozen in de klas zelf een goed doel dat dicht bij hen staat. Er werd bijvoorbeeld afval rondom school opgeruimd in samenwerking met de gemeente en er zijn cadeautjes verzameld en ingepakt voor kinderen in het AZC in Overloon. Ook hebben leerlingen geholpen op de kinderboerderij in Gennep en heeft een klas levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank. Op donderdag namen de derdejaars leerlingen deel aan Serious Night. In de weken voorafgaand aan Serious Night werd geld opgehaald voor drie goede doelen. Donderdagnacht bleven de leerlingen wakker op school met workshops en activiteiten, zoals kickboksen, grimeren, koken en bingo in the dark. Aan het begin van de avond werden de cheques met daarop mooie bedragen overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen. Voor Hospice De Cocon werd € 2991,63 opgehaald, dierenopvang en dierenambulance Hokazo ontving een cheque van € 1930,85 en De Doorslag (schoolfonds) ontving € 1167,11. Leerlingen Ilse (JN3a) en Sofie (JN3Tc) waren VIP tijdens Serious Night. Zij haalden samen € 155,- op. Hiervoor verkochten ze zelfgemaakte vogeltaarten en zeepkettingen. Op vrijdag hadden de vierdejaars BK-leerlingen, samen met derdeklassers die niet meededen aan Serious Night, een kerstviering met spellen als Ik hou van Holland, Jenga en Pictionary.

Wakker blijven voor de voedselbank
In Stevensbeek was de week voor Kerst een Méérweek. Tijdens de Méérweek namen leerlingen op dinsdag, woensdag en donderdag deel aan workshops en excursies. Op vrijdag was er ontbijt in de klas en genoten de leerlingen op school en een voorstelling van muzikaal cabaret trio ‘Enge Buren’. En ook in Stevensbeek kwamen leerlingen in actie! Van donderdag- op vrijdagnacht zamelden leerlingen van havo en vwo bovenbouw geld in voor de voedselbank Land van Cuijk. Tijdens ‘Keep your sleep’ werd € 1365,- opgehaald door 100 leerlingen die wakker bleven. Britt uit vwo 6 haalde hier het meeste geld op. Max (17) en Camiel (17) deden ook mee: “we hebben ons aangemeld omdat het leuk was om de nacht op school door te brengen en tegelijkertijd doe je iets voor het goede doel!”

Laatste nieuws

ROQUIN