Ouders voor één dag leerling op Metameer!

vr 05.10.18

Ouders vinden het leuk om de dagelijkse schoolpraktijk na 30 jaar opnieuw te ervaren.

Lessen volgen en toetsen of huiswerk maken. Niet de leerlingen van Metameer deden dit op vrijdag 5 oktober, maar hun ouders! Eerste- en derdejaars leerlingen mochten tijdens de ouder-leerlingwisseldag hun plaats in de klas laten innemen door een ouder. Voor één dag leerling op Metameer. Hoe is dat?

Pauze tussen de pubers
In Stevensbeek zit vader Jan tussen de klasgenoten van zijn zoon Daniël aan de lunchtafel. Daniël heeft vandaag dus vrij. Jan doet mee aan de ouder-leerlingwisseldag om feeling te krijgen met school. "Het is voor mij heel lang geleden dat ik op de middelbare school zat. Ik had net Engels. We moesten elkaar interviewen en je bevindingen in het Engels aan de klas presenteren". Yvonne is de moeder van Raoul en Wilco. Zij vindt het bijzonder om mee te maken, zo'n wisseldag. "Het is heel anders in de klas tegenwoordig. Het is veel drukker omdat er veel overleg is en je mag ook gewoon door het lokaal lopen tijdens opdrachten. Vroeger moesten we gewoon stilzitten en luisteren naar de leraar. De leerlingen zijn ook mondiger, ik heb best respect voor de leraren!"

's Middags zit Marjan in de brugklas naast haar zoon Sam in de geschiedenisles. "Het is toch wel anders dan vroeger hoor! Ze krijgen veel meer in groepjes les en iedereen maakt dan een onderdeel van een opdracht. Ook het werken met de iPad erbij is nieuw voor mij". Ze heeft nu nog geen huiswerk, maar Sam hoopt dat ze bij Engels nog huiswerk krijgen. "Dan mag zij dat maken!".

Leerlingen doen het huishouden
Sommige ouders uit Boxmeer pakten dit heel slim aan: moeders gingen de hele dag naar school, de kinderen bleven thuis. Maar dan wel aan het werk: stofzuigen, dweilen, boodschappen halen. Letterlijk dus een wisseldag.

Aan de keukentafel
Ouders vinden het leuk om de dagelijkse schoolpraktijk na 30 jaar opnieuw te ervaren. Er is veel veranderd. Bijvoorbeeld werken met een iPad erbij. Maar ook het onderwijs. Dit is veel meer gericht op de behoeften en talenten van leerlingen. Schoolverhalen waarmee een kind thuiskomt, krijgen iets herkenbaars. Ouders kunnen er na hun ervaring op Metameer aan de keukentafel over meepraten.

Laatste nieuws

ROQUIN