Actie fietsverlichting

ma 09.10.17

Goed belicht, goed bericht!

De dagen worden weer korter. Uw zoon/dochter stapt in het donker op de fiets. Een goed functionerende verlichting is dan van uiterst belang!

Actiedagen Metameer

Lokale fietsenmakers komen naar de locaties van Metameer. Op dinsdag 24 oktober controleert een fietsenmaker de fietsen van leerlingen op de locaties Stevensbeekseweg en Kloosterstraat en op donderdag 26 oktober is een fietsenmaker aanwezig op de locatie jenaplan Boxmeer.

Ze controleren deze dag op het schoolplein de algehele staat van de fiets. Waar mogelijk worden kleine reparaties direct uitgevoerd, bijvoorbeeld het vervangen van baterijen en het vastzetten van de verlichting. Leerlingen kunnen een set fietsverlichting aanschaffen tegen een gereduceerd tarief van 15 euro (10 euro voorlamp, 5 euro achterlamp). Technische mankementen worden genoteerd en uw zoon/dochter krijgt een controlekaart mee naar huis. Tegen inlevering van deze kaart kunt u bij uw plaatselijke, deelnemende fietsenmaker een korting krijgen op de reparatie.

Politie controleert

Na de actieweek controleert de politie op het juiste gebruik van de fietsverlichting. Beleid is dan: niet waarschuwen, maar schrijven.

Schoolfotograaf

Zorgt u ervoor dat uw zoon/dochter er direct na de herfstvakantie goed op staat? Deze actiedag valt

namelijk samen met de schoolfotograaf. Voor beide acties geldt: goed belicht, goed bericht!

Laatste nieuws

ROQUIN