Peerbuddy’s nieuwkomers

ma 04.12.17

Peer2Peer: “Samen leren, samen groeien.”

Groeien door van elkaar te leren. Leerlingen van Metameer worden peerbuddy van een anderstalige leeftijdgenoot. Ze gaan samen op pad en leren de ander beter kennen. Dinsdag 5 december is de kennismaking van de koppels in Stevensbeek. Maar Peer2Peer is meer dan leren alleen!

Onbegrensde mogelijkheden
Het doel van het Peer2Peer-project op Metameer is tweeledig: de nieuwkomer duikt volledig in de Nederlandse samenleving en Nederlandse leeftijdgenoten zien de wereld door de ogen van een ander. Deze koppels gaan elke week samen op pad: huiswerk maken, sporten, koken, naar de bioscoop, er is van alles mogelijk. Paolo Lipari (17) uit Overloon meldde zich direct aan als peerbuddy. Vier jaar geleden was hij zelf nieuwkomer. “Ik heb hulp gekregen van een student / klasgenoot. Dat was erg fijn. Die gunst wil ik een ander teruggeven.

Peer-coaching
Een reguliere leerling van Metameer Stevensbeek en jenaplan Boxmeer wordt gekoppeld aan een leeftijdgenoot uit de eerste opvang anderstaligen (EOA). Beiden kregen vooraf een training van een aantal dagdelen. Want hoe ga je om met culturele verschillen? En hoe maak je een goede eerste indruk? De koppels worden begeleid door speciaal hiervoor getrainde docentcoaches. Het project duurt ten minste zes maanden.

Laatste nieuws

ROQUIN