Samen Stevensbeek

do 12.11.15

Woensdag 11 november is op de Metameerlocatie aan de Kloosterstraat onder leiding van een kok van de Cas Spijkersacademie een diner klaargemaakt. Genodigden waren mensen die een relatie hebben met ‘Samen Stevensbeek’. Dit project bevestigt de prima samenwerking tussen bewoners van het dorp Stevensbeek en het asielzoekerscentrum in Overloon. Met deze activiteiten neemt Stevensbeek deel aan de Brabantse Dorpen Derby.

Onder leiding van een kok die verbonden is aan de Cas Spijkersacademie in Boxmeer bereidden zowel Stevensbekenaren als bewoners van het AZC een aantal voornamelijk Syrische gerechten. Die vervolgens door een veelkoppig publiek smakelijk werden opgegeten. Om dit project kracht bij te zetten waren ook de vijf burgemeesters van het Land van Cuijk aanwezig. Marleen Sijbers (zie foto) onderstreepte het belang van samenwerking als het om de opvang van vluchtelingen gaat.

Met een slim kaartjessysteem werd iedereen in de aula door elkaar gehusseld, zodat er mooie gesprekken ontstonden tussen de vluchtelingen en inwoners van Stevensbeek en andere genodigden. Als u het project een warm hart toedraagt, kunt u via onderstaande link uw stem uitbrengen:http://www.brabant.nl/dorpenderby

Laatste nieuws

ROQUIN