Stevensbeek wint 2e prijs Brabantse Dorpen Derby

ma 14.12.15

12.500 euro voor ‘Samen Stevensbeek’

Zaterdag 12 december vond in Hoge-Mierde de finale plaats van de Brabantse Dorpen Derby. Dit is een provinciaal project om de leefbaarheid in de kleine kernen een impuls te geven. Maar liefst 90 plaatsen hebben zich begin dit jaar met een plan bij de provincie gemeld. Uit al die ideeën heeft een jury onder leiding van de gedeputeerde Henri Swinkels uiteindelijk 9 plaatsen geselecteerd die met elkaar de ‘strijd’ aangingen.

Het dorp Stevensbeek had het plan opgevat om de verbinding aan te gaan met bewoners in het AZC. Er liepen al contacten tussen de plaatselijke sportvereniging SVS en de nieuwkomers. Dit jaar zijn daar ‘cultuur’ en ‘elkaar ontmoeten’ aan toegevoegd. De provinciale jury kwam in het voorjaar op bezoek om de uitwerking daarvan in de praktijk met eigen ogen te aanschouwen. Toen bleek al dat de juryleden zeer onder de indruk waren van de resultaten. Dat bleek zaterdag in Hoge-Mierde ook, want de jury plaatste Stevensbeek op de eerste plaats! Door de publieksstemmen werd het uiteindelijk de tweede plaats, net achter Nispen.

Een schitterend resultaat natuurlijk waarmee we het dorp van harte feliciteren. Metameer (locatie Kloosterstraat) heeft graag bijgedragen aan ‘Samen Stevensbeek’. Metameer was even gastheer toen de jury op bezoek kwam. Samen met de basisschool Pater Eymard speelde in september het cultureel festival zich hier af en in november stelden we onze keuken en aula open voor een kok van de Cas Spijkersacademie. Zij kookte samen met bewoners van het AZC een diner dat werd geserveerd aan vele bezoekers, waaronder de vijf burgemeesters in het Land van Cuijk. De tweede prijs was goed voor € 12.500,-; een heel ruime opsteker om het project door te zetten en uit te breiden.

Laatste nieuws

ROQUIN