Twee keer predicaat ‘Excellente School’

ma 26.01.15

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker maakte vandaag bekend dat Metameer het predicaat ‘Excellente School’ ontvangt. De uitreiking vond plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte. Metameer is hiermee één van de 106 scholen in Nederland die deze erkenning van het ministerie van Onderwijs heeft ontvangen. Onderwijs op Metameer staat voor kwaliteit, aandacht en innovatie. Deze erkenning bekrachtigt de energie die medewerkers én leerlingen de afgelopen jaren in het onderwijs van Metameer hebben gestoken.

“Hier krijg ik zelfvertrouwen”

Tijdens de visitatie van de jury in oktober 2014 zei een ondervraagde leerling dat je op Metameer zelfvertrouwen krijgt. Een mooier compliment kan een school zich niet wensen. Ook met ouders, docenten en schoolleiding werd gesproken door de jury. Metameer ontvangt het predicaat maar liefst twee keer. Locatie jenaplan Boxmeer voor de gehele vmbo-afdeling: theoretisch-gemengde leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en basisberoepsgerichte leerweg. Metameer in Stevensbeek ontvangt het predicaat voor de vmbo-basisberoepsgerichte leerweg.

Erkenning: meer dan goede resultaten

De opleidingen van Metameer zijn door de inspectie van onderwijs aangedragen om deel te nemen. Metameer moest goede resultaten behalen. Ook is gekeken onder welke omstandigheden de school de resultaten behaalt en de wijze waarop zij zich onderscheidt. Een jury heeft Metameer hierin erkend. Maar Metameer vindt dat excellent meer is dan alleen maar goede examen- en schoolresultaten. Directeur-bestuurder Harrie Koolen: “We willen laten zien dat bij het predicaat excellent alles ertoe doet. Het belang van het kind, het gehele curriculum en de prettige, veilige schoolomgeving. We bieden naast de kernvakken een breed palet aan maatschappelijke activiteiten en creatieve vakken. Ik ben blij dat de jury dit heeft teruggevonden in Metameer en ben trots op alle leerlingen en medewerkers. De school die we zeggen te zijn, wordt herkend door leerlingen, medewerkers en nu ook door de jury van Excellente Scholen.”

Laatste nieuws

ROQUIN