Workshop Minecraft een succes

wo 02.12.15

Minecraft is ongelofelijk populair bij de jeugd. De aanmeldingen stroomden binnen, enkelen moesten zelfs worden teleurgesteld. 40 kinderen kwamen dinsdag 1 december af op de eerste workshop van de Coderdojo, een reeks bijeenkomsten op kinderen van 10 tot 16 jaar te laten kennismaken met programmeren.

Ze zijn twee uur enthousiast aan de slag geweest met Redstone. In een gezellige sfeer is er leuk gewerkt. De regels waren bekend, (bijna) iedereen kon inloggen, het volume werd duidelijk minder naarmate het bouwwerk vorderde. Rode wangen (het was ook wel warm) en bouwen maar. Iedereen mocht zelf bepalen wat hij ging bouwen en hoeveel Redstone elementen hij wilde gebruiken.

Leo Nabben is tevreden over deze eerste bijeenkomst en kijkt al vooruit: “Bij de volgende bijeenkomst gaan we wat meer de nadruk leggen op het leren. Je gaat dan aan de slag met dingen die je nog niet kent. Hiervoor gaan we met concrete opdrachten werken. Dat betekent natuurlijk dat je minder vrijheden hebt, maar ook dat je naar huis gaat met nieuwe kennis.”

Laatste nieuws

ROQUIN