Metameer - Bouw wie je bent!

Als school bouwen we voortdurend aan wie wij zijn. In de ruim vijftig jaar dat Scholengemeenschap Stevensbeek bestaat, zijn we structureel gegroeid en hebben we ons alsmaar ontwikkeld. Onze naam en uitstraling vertelden waar we vandaan kwamen, maar niet wie we nu zijn.

Sinds 5 november 2010 is onze naam Metameer. Een naam met betekenis. Een metameer is een geheel dat bestaat uit verschillende segmenten die ook los van elkaar kunnen functioneren. Maar als ze samenkomen, vormen ze een verband. Ze beïnvloeden elkaar en zijn samen tot meer in staat. Bovendien staat ‘metaleren’ voor ‘leren over leren’. En dat is precies de meerwaarde van onze school. Wij dragen niet alleen kennis over. We zetten ons voortdurend in om kennis te ontwikkelen. Want niemand is ooit uitgeleerd.

De slogan van Metameer is ‘Bouw wie je bent!’. Iedereen heeft zijn eigen talenten en als school willen we de ruimte bieden om die verder te ontwikkelen. Daarom staat in de slogan de leerling centraal, net zoals in de praktijk.

ROQUIN