Corona

Hoe gaan we samen om met de maatregelen rond corona op onze school? Hier lees je over de ontwikkelingen en informatie daarover. Kijk voor de beslisboom, gedragscode onderwijs op afstand of andere documenten bij downloads.

Activiteiten voor jongeren

In het Land van Cuijk organiseren verschillende instanties activiteiten voor jongeren. Zoals een kookchallenge:

Middelbare scholen deels weer open

Vanaf 1 maart komen alle leerlingen deels weer naar school. Hier zijn we erg blij mee! Op de dagen dat leerlingen niet op school zijn, volgen zij onderwijs op afstand. Op school gelden strikte regels waarmee we samen ervoor zorgen dat het fysieke onderwijs veilig en verantwoord is voor leerlingen en onderwijspersoneel.

Middelbare scholen dicht tot 1 maart

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari maakte demissionair minister-president Rutte bekend dat de maatregelen in het VO tot 1 maart
van kracht blijven. We willen natuurlijk het liefst alle leerlingen weer op school verwelkomen. Helaas moeten we afstandsonderwijs nog even volhouden.

We stuurden alle ouders/verzorgers een advieskaart met tips om het gesprek met hun kind aan te gaan en om thuis samen in een rustige, positieve sfeer te kunnen werken tijdens de lockdown. Want het is voor iedereen een uitdaging.

Onderwijs op afstand, scholen sluiten

Maandag 14 december maakt premier Rutte bekend dat alle scholen van woensdag 16 december tot maandag 18 januari overgaan op online lessen: onderwijs op afstand. Alle scholen sluiten vanaf woensdag. Het coronateam van Metameer overlegt vanavond en komt later met meer informatie.