Beroepenfeest On Stage: een positief (beroeps)podium voor vmbo-leerlingen

vr 02.11.18

Op 16 mei 2019 ontmoeten leerlingen beroepsbeoefenaren, ondernemers én vakmensen.

Land van Cuijk en Maasduinen laat zich van zijn beste kant zien bij Land van Cuijk Maasduinen On Stage! De VO-scholen Metameer, Merlet en Elzendaal hebben de handen ineen geslagen en zullen dit schooljaar het project Land van Cuijk Maasduinen On Stage uitvoeren. Het project wordt ondersteund door o.a. de gemeenten Boxmeer en Cuijk, de Rabobank en het Inspyrium.

Beroepskeuze
Vmbo-leerlingen maken al op 15-jarige leeftijd een beroepskeuze. Juist voor vmbo-leerlingen is een goede beroepskeuze daarom zo belangrijk. Goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Bij On Stage ontmoeten de jongeren hun eigen, lokale, duurzaam en persoonlijke (beroeps)netwerk en leren dit te onderhouden. Zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie worden bijna ongemerkt en 'spelenderwijs' vergroot door de ervaringen rondom On Stage. Vmbo-leerlingen ontmoeten op 16 mei 2019 op Land van Cuijk Maasduinen On Stage beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding door te vertellen wat hun werk inhoudt. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven. 

Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl

Laatste nieuws

ROQUIN