Londen, excursies, toetsen en Globaland tijdens de méérweek

ma 03.06.19

Van donderdag 23 tot woensdag 29 mei was het méérweek op onze locaties in Stevensbeek. Tijdens deze week is er tijd voor toetsen, maar koppelen we vooral lesstof aan de praktijk. Bijvoorbeeld tijdens excursies of via workshops op school. Want leren doe je niet alleen in de schoolbanken!

Londen
Vmbo 2 ging donderdag en vrijdag naar Londen. Ze maakten Engelse vlogs, interviewden mensen en bezochten de highlights van de hoofdstad van Great Britain. De maandag erna hebben de leerlingen op school presentaties gemaakt en gegeven over hun ervaring.

Burgerschap
Voor de brugklassen verzorgde de organisatie Cross your Borders het burgerschapsproject Globaland. Tijdens dit tweedaagse project besturen leerlingen in groepjes een eigen land. In vier spelrondes wordt tijdens praktische opdrachten geld voor het land verdiend en maken de leerlingen kennis met allerlei uitdagingen die hierbij komen kijken. Op het einde worden de winnaars feestelijk bekend gemaakt en bekijken de leerlingen wat ze zelf kunnen doen voor een betere wereld.

Dagexcursies en workshops
Naast projecten maakten veel leerlingen ook cito- en rekentoetsen, gingen ze op dagexcursies naar o.a. Kleve, op theaterbezoek, geocachen, cultuur snuiven in Maastricht of hun talenkennis oefenen tijdens een taaldorp op school. Een leuke gevarieerde week dus, waarin leren op allerlei manieren gecombineerd wordt met interactieve projecten!

Laatste nieuws

ROQUIN