Tweedaagse Londenreis vmbo 2

ma 28.05.18

“Sir, can you help me?”

Woensdagnacht 23 mei vertrokken alle vmbo 2-leerlingen en een aantal docenten in alle vroegte naar Londen om daar de donderdag en vrijdag door te brengen.

De doelen van deze reis waren het in praktijk brengen van twee jaar onderwijs Engels, communiceren met vreemden, samenwerken, werken in complexe situaties en het vergroten van de kennis over de Engelse cultuur.

In Londencentrum bezochten leerlingen vele bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower Bridge, de London Eye en St. Paul’s Cathedral. Naast veel wandelen, maakten de leerlingen ook regelmatig gebruik van de metro om al deze ‘highlights’ te bereiken. Het metrogebruik was voor vrijwel iedereen al een geweldige ervaring op zich en gaandeweg het programma namen leerlingen steeds meer eigen initiatieven hun weg via het metrostelsel te vinden.

Behalve het bezichtigen van de Londense ‘highlights’ hadden de leerlingen ook de opdracht Engelse mensen aan te spreken en een voorbereide spreekopdracht uit te voeren. Voor de meeste leerlingen was dit ontzettend spannend om te doen, maar de opluchting en het enthousiasme wanneer dit lukte, overtrof alles!

Na een korte nacht opnieuw naar Londencentrum. Leerlingen gingen het Natural History Museum bezoeken, keken hun ogen uit in Harrods en/of ‘changing of the guards’ bekijken bij Buckingham Palace. Veel leerlingen kregen ook nog de tijd om souvenirs te shoppen. Dat leek toch ook wel een niet te onderschatten hoogtepunt te zijn, waarbij ze heel enthousiast en trots waren als ze zelf in het Engels iets hadden kunnen bestellen en afrekenen.

Moe maar voldaan vertrokken we op vrijdagmiddag weer naar Stevensbeek. Dit keer niet via de Eurotunnel, maar met de boot van Dover naar Duinkerke. Na thuiskomst konden de leerlingen de rest van het weekend hun enthousiasme thuis delen en bijkomen van alle indrukken. 

Laatste nieuws

ROQUIN